Blogg

Spökrally?

Jag har alldeles kommit av mig med skrivandet. Det får bli en nystart nu för nu är jag här.

Jag har några funderingar som jag hoppas få hjälp med för häromdagen hände något konstigt. Både min man och jag såg den gamla svarta kungavolvon passera här utanför. Har för mig att det var flaggor på båda sidor om motorhuven. Svenska förstås. Efter Volvon kom ett femtital veteranbilar i olika åldrar och modeller. Nån tutade och vinkade glatt till oss lantisar som stod där och råglodde. Det måste vara kungsrallyt trodde vi. Lite konstigt att ordna ett rally just den dagen eftersom det senare skulle bli ett TV sänt nationaldagsfirande från Skansen i Stockholm med kungen. På väg in till Färjestaden senare den dagen noterade jag ett flygplan med röd text på sidorna och med en kurs och höjd som mycket väl kunde ha slutat med landning på Borglanda. Nu blir kungen och Silvia hämtade tänkte jag.

Men så ville jag läsa om det där rallyt som vi såg och började leta i tidningarna. Hittade ingenting. Det har inte körts något kungarally i år???? Det går vartannat år så nästa gång blir 2014 och senast var 2012.  Det har bara skrivits en notis om att Kerstin Brasta lämnat över ansvaret till en ny förmåga. Hade jag vetat det skulle jag tagit bilder av bilkaravanen eller åtminstone frågat någon av de deltagande i några av bilarna som jag kände igen senare den dagen i Mörbylånga på festligheterna där.

Vad var det då för bilar som passerade oss? Det var två personer i den svarta första bilen. Kungen o Silvia tyckte vi oss se. Tur att vi var två som såg samma saker annars hade jag nog blivit ganska orolig. Tur också att vi träffade min syster och delar av hennes familj i Mörbylånga annars kanske jag hade drömt hela den dagen. Nej förresten vi köpte en röd Reijmyreskål på loppisen i Mörbylånga och den är verklig och den står här. Jag kan ta på den.

Är det någon som vet något om ett Kungsrally eller en Kungsrallyliknande bilkaravan här på Öland på nationaldagen i år, det udda året 2013, som kan hjälpa mig med att förklara det här?