Blogg

Dagbok

Idag har jag cyklat fram och tillbaka till Färjestaden igen. Rejäl motvind 6*2 km men nu börjar det gå riktigt bra. Vid köpstaden har cirkus Schollini slagit upp tältet i ytterkanten på köpstadens parkering och de numera så omskrivna elefanterna som badat bland barnen i Köpingsvik och surnat till och bankat på hos en villafamilj i Småland gick runt lite uttråkat och försökte beta lite i sin inhägnad av snören. Men gräset var nyklippt och för kort. En av dem hade lyckats få hål på grässvålen och kunde kasta upp jord över sig.

Under tiden rymde ett antal små bruna russ. De klev helt enkelt ner sitt veka repstaket. Jag trodde först att de drog över vägen ner på strandängarna med högt frodigt gräs. Men de sprang runt och tog sig in där dom tydligen skulle vara för det var visst matdags. Även de hade kämpat med det kortklippta gräset. Själv stod jag bara där och log tillsammans med flera andra. Men en resolut man på väg till köpstaden stannade sin bil och fick in två russ och lappade ihop inhägnaden. Sen gick han och hämtade personal och det roliga tog slut.

Bålgetingarna börjar vimsa omkring nu, den här sprang runt på bordet en lång stund innan den ramlade ner och försvann.

Kerstin på Öland