Blogg

Banta banta banta

Nu har jag gått ner 5 kg. Sen i April. Så inte går det fort inte.

Har börjat med 5:2 metoden. Men den hatar jag för någon av mina mediciner gör mig hysteriskt hungrig och att inte äta på en hel dag är näst intill omöjligt. Karaktär säger maken – det kan han säga. Han är inte jag.

Jag misstänker att det är en av de medicinerna som jag slipper om min ryggoperation lyckas. Jag ska nämligen operera ryggen. Men fick krav på mig att gå ner 17 kg först. Om det hade varit hjärtat som höll på att stanna hade man opererat ändå men ryggen gäller inte livet på samma sätt förklarade doktorn. Ryggkanalen eller vad det heter är i kläm. Fyra kotor varav en där det i stort sett är stopp. Framåt eftermiddagen gör det ont skulle man kunna säga. Fullständigt omöjligt att sluta med den av medicinerna jag misstänker. Det står som biverkan att man kan få hetsätningssymptom eller helt enkelt bara gå upp i vikt av den.

Jag får väl vara glad att jag inte råkat lika illa ut som en god vän som har samma problem med ryggen men hennes förskjutna kota är mycket mera förskjuten än min. Efter operationen måste hon ligga eller stå i tre månader.

Det var dagens rapport det. Återkommer om bantningen.

Kerstin på Öland